Ruimte voor kunst en jongeren: Nucleo vs ARTxSEARCH

Door: Blom Nasja, Devriese Pauline, Meert Colin, Ryon Natalja

Na de longread over repurposing buildings, volgt nu… een podcast.

Nucleo vs ARTxSEARCH

  Nucleo ARTxSEARCH
·               Prijs 10 € voor 4 uur tussen 11 en 19 uur

20 € voor 4 uur na 19 uur

100 € voor een week

Drumruimte 5 € voor een uur

6€ /per uur
·               Openingsuren en tijdslot 11 – 23 uur

in blokken van 4 uur, drumruimte 1 uur

11 – 24 uur
doorlopend of een privé ruimte aanvragen vanaf 1 uur tot 5 uur aaneen.
·               Beveiliging 1 camera, in het verleden is er al ingebroken. Slechte beveiliging op raam en deuren.

1 medewerker is aanwezig.

Beveiligingscamera’s worden geopereerd via smartphones.
Beheerder is aanwezig.
·               Communicatie Verloopt vlot, 1 medewerker is aanwezig. Problemen worden meteen opgevolgd. Problemen worden meteen opgelost. Sociale media kan worden gebruikt om meteen in contact te komen met de beheerder wanneer die niet aanwezig zou zijn.
·               Locatie Kattenberg 4, 9000 Gent

centraal gelegen

Sint-Jan Baptist, op het Emilius Seghersplein in de Brugse Poort.
·               Interieur Kaal, witte muren. De bands kunnen hun repetitieruimtes niet zelf inrichten. Er hangt geen (kunstenaars)sfeer. De hurende kunstenaars hebben volledig de vrijheid om de ruimte in te richten. Er mag graffiti en streetart op de muren, meubels mogen verbouwd worden, kleuren aangebracht… Uiteraard zijn er richtlijnen zoals geen racistische tekens of zinnen; geen enkele vorm van discriminatie wordt getolereerd.
·               Ruimteverdeling Repetitieruimtes, ateliers en 1 keuken + sanitair. 1 banner aan de buitenkant. De zijbeuken van de kerk worden als ateliers gebruikt. Het grootste gedeelte (middenbeuk, altaar) wordt een openbare ruimte waar iedereen welkom is, gratis. Dit is ook een gedeelte waar de jongeren streetart mogen aanbrengen op de muren en de ruimte geheel zelf mogen inrichten. Er is ook een kleine bar aanwezig. Sanitair is aanwezig.
·               Invulling Aparte repetitieruimtes waar beginnende bands kunnen repeteren en kunstenaars ateliers kunnen huren. Dit is een POP-UP kunstenatelier. Om de drie maanden worden nieuwe kunstvormen gepromoot. Bv:

3 maanden performance, dans en theater

3 maanden graffiti, 3D kunst en schilderkunst

3 maanden poëzie, literatuur en woordkunst

3 maanden beeldhouwkunst, fotografie en film

·               Doelpubliek Jongeren maar alle leeftijden zijn welkom. Jongeren op zoek naar iets meer. Jongeren die op zoek zijn naar zichzelf en dit willen doen via het maken van kunst. Jongeren die van elke kunstvorm willen proeven. Jongeren die iets willen verwerken aan de hand van kunst. Jongeren die gelijke geesten zoeken. Jongeren die niet kunnen stil zitten.
·               Preservatie De oude kazerne wordt niet herinnerd. Een kerk was vroeger een plaats van troost, een plek om antwoorden te vinden.

Onze ARTxSEARCH kerk wordt ook zo’n plaats waar troost, antwoorden en gelijke geesten kunnen gevonden worden.

Wij voegen juist nog het element van expressie toe. De jongeren zullen de kerk eigen maken.

·               Promotie Er wordt geen promotie gemaakt naar buiten toe door Nucleo of Democrazy. Op het einde van elke pop-up wordt er een tentoonstelling gehouden als er minstens 5 artiesten iets hebben om voor te dragen.

Reclame wordt gemaakt in de kunstwereld zelf en via sociale media naar leeftijdsgenoten.

·               Eigendom Nucleo is van stad Gent en de provincie Oost-Vlaanderen. ARTxSEARCH zal onafhankelijk zijn en afhangen van het huurgeld van de ateliers, ticketverkoop voor de tentoonstellingen en donateurs.

 

 

Bronvermelding tekst 

KVK. (2016, May 17). Na Malem, de tweede Gentse kerk die openbaar verkocht wordt Te koop: de kerk van de Brugse Poort.Nieuwsblad. Opgehaald op April 29, 2017, via http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20160517_02292041

s.n. (2017). Democrazy Repetitieruimtes. Retrieved April 29, 2017, from http://www.democrazy.be/repetitieruimtes/situering

Bronvermelding afbeeldingen

Wikipedia. (n.d.). Sint jan baptist kerk. Retrieved April 29, 2017, from https://nl.wikipedia.org/wiki/Sint-Jan_Baptistkerk_(Gent)

Archeonet Vlaanderen. (2008, May 18). Sint jan baptist kerk [Digital image]. Retrieved April 29, 2017, from https://www.flickr.com/photos/erfgoed/5241906757

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s