De nieuwe yuppies

Yuppies-1

Muppies zijn de nieuwe yuppies. Yuppies ontstonden in Amerika, begin jaren 80 en is de afkorting van Young Urban Professional. Een yup is een jong succesvol persoon die zijn tijd het liefste spendeert op kantoor. Een yuppie ziet er verzorgd en netjes uit en wil zich, met zijn verdiende geld, meten met anderen. Daarnaast kenmerkt een yup zich tot materialisme en streeft het naar statusverhogende bezittingen. Hij heeft het gevoel dat hij meer is dan de anderen door zijn financiële situatie. Een yup is geen relatiepersoon, wanneer die toch een partner heeft, wordt er gesproken van een dink of dinky (double income, no kids (yet)).

Muppies zijn de nieuwe yups onder de millennials. Millennials zijn jongeren geboren vanaf 1980 tot 2001. Ook wel de generatie Y genoemd. Jongeren van generatie Y zouden dan ondernemend, klantgericht, besluitsvaardig, omgevingsbewust, slim en initiatief nemen. Tegelijk zijn er veel schakeringen binnen generaties.

Muppies zijn zo slechts een deeltje van de millennials. Net als de yuppies van de jaren 1980, worden de Muppies van vandaag gedreven door idealen van succes, status, macht en te doen wat er “belangrijk” is (lees : “cool” ).

Bronnen:

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s