Back to the 90’s? Een app voor leraren die de smartphones van leerlingen uitzet.

Ben jij een leerkracht die het storend vindt dat je leerlingen zitten te sms’en, spelletjes aan het spelen zijn en niet opletten in de les omdat een GSM belangrijker is? Iemand die geen respect krijgt van de leerlingen?  Vanaf nu kan het anders!

Met één druk op de knop kan je alle toestellen stand-by zetten. De app ‘iSmartKeeper’ heeft zijn grondleggers in Zuid-Korea en is gebaseerd op de idee dat een leven zonder alle snufjes beter is voor de leerkrachten en leerlingen.

Deze applicatie is er gekomen nadat leerkrachten meer en meer geconfronteerd worden met cyberpesten, een groot probleem in de maatschappij waar de laatste jaren veel commotie over te vinden is. Met de laatste snufjes (smartphones, tablets …) op de markt wordt het probleem steeds dramatischer. Leerlingen filmen het totale lesgebeuren en diezelfde avond nog word je als leraar voor schut gezet. Ouders klagen over hoe de leraar  hun kind aanpakt in de les. In enkele gevallen leidt dit tot ontslag.

Deze leraren hebben nood aan de iSmartKeeper. Er komen afspraken rond het gsm-gebruik in de les. Deze draaien dan vooral rond het begin- en einduur van een lesdag. Bij het belsignaal op het einde van de dag worden alle toestellen weer ingeschakeld en kunnen de leerlingen naar huis. De leerlingen komen er zelfs ook beter uit op deze manier want de slaagkansen van de klassen die deze app gebruiken, ligt hoger dan een gemiddelde klas. Er zijn ook minder klachten van de ouders over de verslaving die hun kind heeft aan een gsm.

Natuurlijk kunnen de leerkrachten van vandaag nog geen gebruik maken van de app. Alles is nog volop in de testfase. De Koreanen zijn met een groot testpubliek van zo’n 600 scholen bezig en hebben hier en daar al enkele minpunten ondervonden. Het opvallendst was dat sommige leerlingen na het laatste belsignaal nog steeds niets konden doen op hun toestel. Bovendien kan het besturingssysteem van je toestel een invloed hebben op het gebruik van de app. Momenteel werkt dit enkel bij Android-toestellen.

Geen nood, hij komt er vast en zeker. Leerkrachten van de toekomst kunnen terugkeren naar het verleden. De app zal ons ‘the 90’s’ terug laten herbeleven.

Of… zijn het leerkrachten van het verleden die opeens een toekomst hebben?

Bronnen:

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s