Schenkt u mijn sigaret in?

Het perfecte huwelijk tussen roken en tabak nu in één glas!

Ga niet langer buiten roken in de kou, maar blijf gezellig binnen naast je Oaxacan Fizz. Deze cocktail wordt gemaakt op basis van een kleine hoeveelheid suikerstroop met een tabaksinfusie. Dit drankje is dus allesbehalve een vloeibare asbak. download Veel mensen kampen met het probleem sigaret, drankje, vuurtje en maar twee handen. De oplossing is een tabakscocktail. In hippe bars kan je tegenwoordig drankjes nuttigen waarin een tabakslikeur wordt toegevoegd. De nieuwe hype ‘tabakscocktail’ wordt gemaakt door middel van destillatie van de sterkste tabak in de wereld. De voorkeur gaat hierbij naar pijptabak om zijn aromatische en zoete smaak. De vloeibare sigaret is beter dan de gewone omdat de dosis nicotine te laag is om verslavend te werken. Ook kankerverwekkende stoffen, teer en cyanide zijn in de vloeibare versie niet aanwezig. De vervelende rookgeur en het passief roken is hier niet van toepassing.

Hoe maken?

De tabakscocktail vraagt een kleine mentale voorbereiding vanwege de sterke en onverwachte smaak. Er is nog niet zoveel onderzoek gedaan naar deze hype omdat hij heel recent is. Deze zomer is de Mojito passé, drink een tabakscocktail en je bent mee!

  • 20 ml tabakslikeur
  • 20 ml rum
  • 20 ml koffielikeur
  • 10 ml citroensap
  • 1 theelepel suikersiroop

Meng alle ingrediënten in een shaker, schenk je tabakscocktail in!

Maar is deze trend wel zo onschuldig als hij lijkt?

Het is onduidelijk hoeveel nicotine je binnenkrijgt, dus de kans op overdosis is courant. Een volwassen persoon ondervindt al schadelijke effecten bij een dosis van meer dan 0,5 gram vloeibare nicotine!

 

Katrien, Chelsea, Charlien, Zana en Fleur

Bronnen:

http://www.sante.nl/food/1781/proost-op-de-tabakscocktail http://www.npr.org/blogs/thesalt/2014/01/13/262087490/tobacco-returns-to-the-bar-this-time-inside-cocktails http://www.dailymail.co.uk/health/article-1080594/Pour-cigarette-The-new-Liquid-Smoking-drink-promises-instant-high-smokers-trying-beat-ban.html
http://www.nsmbl.nl/de-nieuwste-trend-cocktails-met-tabak/
http://barchick.com/smoking-hot-drinks-tobacco-cocktails/

Advertenties

One comment

  1. Dit is op X, Y of Einstein? herblogden reageerde:

    De eerste blogpost die de nieuwe lichting studenten van mijn vak in de richting Project Kunstvakken schreven, gaat over een nieuwe trend. De komende weken zullen er ook andere thema’s opduiken rond mediawijsheid, kunst en popcultuur.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s