3D make up art

make

De fashion weeks zijn achter de rug, de nieuwe trends gespot. DE nieuwe make up trend voor 2013: bombastischer dan ooit, groter, gekker, extravaganter: 3D.

Make up artiesten in de ‘fashion scene’ hebben de smaak te pakken. Ze drijven de mogelijkheden van de maquillage tot het uiterste: texturen, geuren en kleuren worden hun biotoop waarbinnen ze volop experimenteren. Het wereldbekende modehuis Dior lieten hun artistieke directeur Raf Simons samen aan het werk gaan met de internationale make up artist Pat Mc Grath om de traditionele make up, zoals bijvoorbeeld de rode lipstick tot een hoger niveau te brengen door hier glitters, kralen en zelfs diamanten in te verwerken. Het is een driedimensionaal kunstwerk, waar gespeeld wordt met reliëf en textuur dat aangebracht wordt op het gelaat.

Meer en meer verdwijnt de gewone alledaagse nagellak en wordt deze vervangen door 3D-nagels. We experimenteren met  texturen: hard, korrelig, met een zandstructuur.. en materialen: kaviaar, snoepjes, pluimen, leder… Je kan variëren van autonome kleuren tot meer  kleurrijke varianten.
Hoe ga je tewerk? Ten eerste breng je een gewone laag nagellak aan, vervolgens een doorzichtig klevend laagje om de textuur naar keuze vast te hechten.
Een voorbeeld vind je op deze link.
Nagelbijters zullen hier niet zoveel baat bij hebben mits ze de ‘textuurlaag’ kunnen beschadigen en het glamour effect aldus zal verdwijnen. Wil je het toch uitproberen? Zie het dan als een uitdaging om komaf te maken met deze slechte gewoonte!

Deze trend wordt ook doorgetrokken in de maquillage van het gezicht.
Er kunnen verschillende delen in het gezicht benadrukt worden, een ander optie is het volledige gezicht accentueren. Deze make up biedt nog meer mogelijkheden tot variatie. Zo kan je experimenteren met kleur , vorm, transparantie, grootte… Je kan het zodanig uitbreiden dat je je gezicht deformeert.

Hoewel de modewereld heel wat gewend is, spreekt het bevreemdend effect van dit nieuwe fenomeen toch tot de verbeelding van velen.
Elke, Marilleke, Shana, Lisa, Sara, Hanne

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s