Trend: Curated- Consumption

Een te groot aanbod, te veel keuzemogelijkheden tussen goede restaurants, leuke bars, hippe concept stores en zo veel meer. Wat nu gedaan? Op zoek naar een oplossing om het grote aanbod te filteren tot het hoogstnoodzakelijke: wat heb ik hier en nu nodig. De nieuwste trend van 2013: Curated- consumption biedt een oplossing. Nouja, nieuw, de trend werd het eerst gesignaleerd in 2004, maar lijkt nu meer dan ooit noodzakelijk.

Curated-consumption is een trend waarbij vrienden onder elkaar gaan vertrouwen op elkaars ‘goede smaak’. Je verdeelt je vrienden onder in verschillende groepen gebaseerd op hun kennis en interessegebied. Hierdoor worden zij als het ware expert binnen een bepaald domein. Een expert of curator zal een voorbeeldfunctie invoelen. Op deze manier voeren ze invloed uit op de keuze omtrent het gaan en staan, doen en laten van hun vrienden. Zo heb je experts op vlak van stijl, smaak, cultuur…

copy

Deze experts worden belangrijker in aanzien wanneer ze over hun kennis gaan bloggen. Zo vinden we de oorsprong van curated consumption bij Martha Stewart. Vele mensen volgden haar gedachtengoed en kopieerden haar stijl. Het kopiëren beperkt zich niet tot het tastbare, de oppervlakte maar impliceert een duplicaat van een volledige levensvisie.

Deze trend kunnen we herkennen doorheen verschillende niveaus: “De intieme vriendengroep; kennissen; contacten binnen sociale netwerken;… tot bekende invloedrijke personen of bloggers.

Tot slot willen we waarschuwen voor het gevaar dat deze nieuwste trend met zich meedraagt. Zorg ervoor dat je niet verdwijnt in de ideeën van de massa. Eigenbehoud is essentieel in deze hedendaagse maatschappij. Ga ook op zoek naar de curator in jezelf!

Elke, Lisa, Shana, Hanne, Sarah en Marilleke

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s