Rich kids of Instagram

“They have more money than you and this is what they do.”

Ben jij ook zo nieuwsgierig naar de decadente dagbestedingen van de rijksten op aarde? Ze dartelen rond op Louboutins terwijl ze via hun nieuwste smartphone foto’s posten van hun peperdure horloge(s) en jachten. Maak kennis met de Rich kids of Instagram.

Vrienden kan je kopen. Zeker met enkele foto’s van je privévliegtuig of helikopter. Eén druk op de share-knop zorgt ervoor dat iedereen aan je deur staat voor een ritje. De basis van je vriendschap steunt op een fotootje in een gouden kader. Als gewone middenklasser kijk je likkebaardend vanuit je schamele bureaustoel toe. De rich kids of Instagram spreken tot de verbeelding. Het zijn jongeren die via Instagram, een mobiele applicatie om foto’s te delen, pronken met hun rijkdom.

De eerste vijf blikken die je werpt op de pagina werken nog  op je lachspieren. Dan volgt de zesde, en daarbij ook de ontnuchtering. Dit alles blijkt zo oppervlakkig dat het degoutant wordt. Alsof je de wereld en haar inwoners met geld kunt kopen. Je vergeet haast dat deze jongeren overdag ook gewoon naar school gaan, plaspauzes houden en waarschijnlijk ook in de rij aan de kassa moeten aanschuiven. Sommigen van hen krijgen net als enkelen onder ons, ook gewoon straf als ze iets mispeuteren.

Denk hierbij maar aan Alexa Dell, dochterlief van de computergigant Michael Dell. Ook zij kon het niet laten om gedetailleerd te omschrijven in welke restaurants ze uitgebreid ging dineren en waar ze zich bevond. En dat terwijl hardwerkende vader 2,2 miljoen euro per jaar investeert om zijn gezin te beschermen tegen kidnapping. Alexa mocht in de mooiste hoek van haar kamer gaan staan en haar Twitter-account vaarwel wuiven.

Hoewel hun foto’s baden in de gloed van rozengeur en maneschijn, grijnzen wij hen toe. Nippend van onze pint, met onze échte maten aan de toog, beseffen wij: het is niet alles goud wat er blinkt.

Rich kids of Instagram

rich

Ellen De Wandeleer, Louise Maddens, Fran Louwie, Heleen De Wolf, Lore Verweirder, Liesbet Vanessche

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s