De dood en trends

Een ware trend is gerezen nu de ex-premier van Londen, Tatcher, overleden is.

We hebben het hier over de handtas die Tatcher altijd droeg. Het merk Launer Londen, schijnt nu meer winst te hebben dan ooit tevoren. Op de avond dat haar overlijden bekend gemaakt werd bevond zich een ware piek van verkoop van deze handtassen.

Het was als het ware een tas met macht! Overal droeg de ex-premier deze handtas met zich mee! Er ontstonden vaak karikaturen rond haar handtas, die vaak als symbool werd tentoongesteld als een brutale/harde manier hoe zij met haar politiekers omging. Haar collega’s hadden wederom vele mopjes over haar handtas.

De handtas krijgt nog niet genoeg faam! De koningin van Londen kocht ook een soortgelijke handtas voor de trouw van William en Kate en toonde op die manier dus ook haar appreciatie voor de handtas die de Iron Lady altijd droeg.

Een grote vraag die wij ons vaak stellen bij deze trends is: ‘ is dit een soort ramptoerisme? Een appreciatie voor de overledene? Rijst er een trend direct op wanneer een bekend persoon overlijdt en waarom?vest

Het is niet de eerste keer dat we dit meemaken. Zo kreeg de (voor sommige onsterfelijke) Michaël Jackson zijn befaamde rode jasje uit de film ‘Thriller’ verkocht voor 1.2 miljoen dollar. Ook al was het jasje niet het meest gedragen door de pop-icoon, het had ongelofelijke faam! En was overduidelijk populair na zijn overlijden.

Spullen van John Lennon (zijn befaamde brilletje), Elvis Presley, tot röntgenfoto’s van Marilyn Monroe haar boezem schijnen de toonbank gepasseerd te zijn voor miljoenen euro’s!

Er wordt vaak over een ware economische crisis, maar een kans laten liggen om een gadget van een overleden persoon te kopen, gaan velen niet uit de weg!

Lisa, Nienke, Nele en Sylvie

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s