Prikfort, zeven kunstenaars op één muur

prikfortHangt er bij jou een prikbord aan de muur?

Tegenwoordig is de computer, de laptop of de tablet een alledaags fenomeen dat door de mensheid graag in gebruik wordt genomen om ideeën en invloeden te bewaren. Deze vernieuwingen vervangen oude gewoontes. Zo worden analoge zaken steeds vaker digitaal weergegeven, zoals op Pinterest. Dit is een digitaal prikbord, waarop je al je ideeën kwijt kan.

Prikfort werkt volgens hetzelfde principe als een prikbord: zeven kunstenaars met een muur vol ideeën. Ze keren terug vanuit de digitale wereld en posten hun mening en berichten op een gewoon prikbord.

Sommige mensen vinden het jammer dat oude gewoontes vervangen worden door nieuwe en gaan hier tegenin. Zo heb je Ladda, een organisatie die onderzoek doet naar hoe jongeren omgaan met maatschappelijke evoluties.

Ladda ontwikkelde Prikfort als reactie op Pinterest. Prikfort brengt ons terug naar de tijd van de prikborden.

De groep, Ladda, blies de prikborden nieuw leven in door een kunstproject op poten te zetten. Ze nodigden zeven kunstenaars uit in het fort Napoleon in Oostende. Adriaan Verwée (een Gents beeldend kunstenaar), Byram, Ben Benaouisse (een beeldend en performend kunstenaar), Cox & Grusenmeyer (een duo grafische vormgevers), Inne Eysermans (Amatorski), Jangojim (een illustrator, cartoonist en animator uit Antwerpen) en Topo (een beeldend kunstenaar) gingen enthousiast in op de uitnodiging. De kunstenaars kregen elk een prikbord dat ze naar believen mochten invullen.

Op die manier zullen er brieven, schetsen, herinneren, ideeën… terug te vinden zijn op de prikborden. Omdat elke kunstenaar een eigen prikbord heeft, zal de leefwereld van de kunstenaar hierop weerspiegeld worden.

Prikfort is te bezoeken in het fort Napoleon, te Oostende, van 30 maart 2013 tot 5 mei 2013.

Florentine Vanthomme, Marijke Baete, Stacy Samyn, Adelien Vannecke, Dorien Van Weyenbergh

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s