De nieuwe Facebook-game: Bike Tag

Dit nieuwe fenomeen is helemaal overgewaaid vanuit het niet-zo verre zuiden! Namelijk Parijs!

Bike tag is in Parijs ontworpen door enkele vrienden, die ook tijdens de wintermaanden wilden fietsen. Wie heeft er zin in een leuk fietstochtje in deze barre weersomstandigheden? Bijna niemand, dus maakten ze er een spel van.

Het principe is heel eenvoudig. Je plaatst je fiets op een locatie en neemt een foto. Deze foto plaats je op de facebookpagina, met als titel het nummer van de tag en je naam, bijvoorbeeld op Brussels Bike Tag

Daarna is het wachten tot een andere speler jouw locatie terug vindt. Die speler neemt dan een foto van jouw locatie met zijn fiets en fietst dan verder naar een andere locatie. Wanneer de tweede speler de andere locatie bereikt heeft, neemt hij opnieuw een foto. Beide foto’s plaatst hij op de facebookpagina en zo gaat het spel verder.

Op het moment dat een speler zijn eerste foto plaatst, ligt het spel maximum een halfuur stil tot de kandidaat zijn tweede foto plaatst. Als er na achttien uur nog niemand de locatie gevonden heeft, worden er tips gegeven. Na vierentwintig uur wordt de tag geannuleerd en toegevoegd aan de FAIL-lijst. Men verwacht dat je creatief bent bij het kiezen van de locatie, al moeten deze wel eenvoudig te bereiken en toegankelijk zijn voor publiek.
Info Brussels Bike Tag

Deze nieuwe trend trekt mensen aan die dagelijks door de stad fietsen, pendelaars, mensen die enkel op zondag fietsen… Het leuke aan dit spel is dat je vertrouwde plekken in de stad op een andere manier gaat bekijken.

bike

Brussel ontdekken met de fiets dankzij Facebook-spel

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s