Google Image Search en de liefde op internet

Catfish is de nieuwe televisiehype van MTV. Het zoeken naar de ware liefde op het internet. Het is soms niet wie je denkt dat het is! Een zoektocht naar de echte persoon achter het computerscherm.

pppAlles start bij een nieuwe ontwikkeling van Google. Waarom zou je tegenwoordig iets intypen dat je zoekt? Met Google Image Search kan je je foto vergelijken met de overeenkomstige foto’s van het internet.

Eén foto vertelt duizend woorden. Maar wat als dit alles ook een negatieve keerzijde heeft?

Google Image Search lijkt op het eerste gezicht een nieuwe manier van zoeken. In het programma Catfish wordt ook gewerkt met dit programma, maar wel op een andere manier. Dacht je dat je foto beveiligd was? Dacht je dat dit je niet kon overkomen? Dan dacht je verkeerd!

Neem je profielfoto, sla hem op en upload deze in Google Image Search. Als de foto recent op je Facebookprofiel staat, zou het kunnen dat de foto nergens te vinden is. Als de foto al iets verouderd is, kan je in Google te zien krijgen waar deze foto op het internet staat. Na wat opzoekingswerk blijkt je foto te pronken op andere sites. Staat jouw foto ook op een andere site? Check it out!

http://www.google.com/insidesearch/features/images/searchbyimage.html

Louise, Maaike, Charlien, Amber, Justine & Karen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s