Lichaamsversiering? Niet wat, maar waar lijkt te veranderen.

Tatoeages en piercings zijn er altijd al ‘in’ gebleven bij jongeren. Wat nieuw is of liever gezegd wat vernieuwd wordt, zijn de plaatsen en wat er zoal getatoeëerd wordt. De typische plaatsen zoals, bovenarm, rug, schouder,… blijven het zeker goed doen, maar de nieuwe plaatsen zoals de nek, achter het oor en tussen de vingers zijn helemaal in!

Wie dit allemaal teweegbrengt? De idolen van onze jongeren bijvoorbeeld, Miley Cyrus en Justin Bieber. Beiden zijn gek op tatoeages en laten dit dan ook zien. Zo heeft Miley onlangs het peaceteken tussen haar vingers gezet waarmee ze effectief het peaceteken doet met haar vingers. En Justin heeft een grote tatoeage van Jezus op zijn been laten zetten. Het is bekend dat hij een werkelijke fan is van Jezus ook al zegt hij dat hij niet religieus is, maar eerder spiritueel. Nu denken vooral leerkrachten en ouders wat dit teweeg brengt bij onze jongeren. Jongeren over het algemeen zijn altijd al fan geweest van tatoeages. Denk maar eens terug aan onze jeugd. Meerdere keren was wel het topic van onze gesprekken.

Jongeren laten ook meer eigen creaties op de vrije loop en laten dit dan ook graag zien op facebook. Ze vragen de mening aan vrienden en vriendinnen die dan vaak de doorslag moeten geven in de keuze van de tatoeage. Wat jongeren ook graag laten tatoeëren zijn zinnen die voor hun van betekenis zijn of wat je vooral vind bij de oudere generatie zijn de namen van de kinderen aan de binnenkant van de pols of over de gehele lengte van de onderarm.

Op deze manier willen jongeren een herinnering of motivatie op hun eigen manier laten tonen. Vaak gaat het dan ook om verwerking en op deze manier kunnen ze het ongelukkig voorval (overlijden, ziekte,…) letterlijk een plaats geven.

Naast tatoeages zijn jongeren ook gek op technologie en hoe meer hoe beter. Nu heeft de Zweedse producent Nokia een tatoeage uitgevonden die trilt wanneer je gsm afgaat. Het systeem heeft verschillende standen om het zo te noemen. De tatoeage trilt anders bij een bericht dan bij bellen. Zo weet diegene met de trillende tatoeage of het om een bericht of om een inkomend gesprek gaat. Zo kan je ook meerdere trilplaatjes laten inbrengen om meerdere gebruikers toe te voegen. Het andere systeem is via ferromagnetische inkt dat ook kan trillen wanneer een binnenkomend gesprek of bericht gaat.

De vragen die hierbij worden gesteld zijn, wat met onze privacy? Wie zou dit laten doen? Heeft dit kans op slagen? Op dit moment ziet het er naar uit dat de kans vrij klein is dat dit op de markt zou komen. Maar met onze jongeren weten we het niet helemaal zeker. Ik denk vooral dat jongeren er geïnteresseerd zouden zijn, maar of ze zo’n tatoeage mogen laten zetten van de ouders dat is nog maar de vraag. Hetgeen dat zeker is, is dat Nokia er een patent op heeft en dus ook het recht heeft om het als eerste op de markt te brengen.

 

Anneleen, Lien, Christina, Tatjana en Maaiken

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s