Zie ze vliegen thuis, op straat en op café!

Dat de wonderen de wereld nog niet uit zijn, wisten we al langer dan vandaag. Maar toch blijft de hedendaagse technologie ons steeds verrassen met nieuwe designs, concepten, programma’s…  Zo zijn de Air Swimmers de nieuwste trend op vlak van technologie en ontspanning.

Air Swimmers zijn grote, opgeblazen vissen die zich door de ruimte verplaatsen door middel van een afstandsbediening. Niets nieuws denkt u? Wel, deze enorme vissen zweven meters boven de grond, zonder touwtjes! Wanneer kinderen dit zien worden ze betoverd door het mysterie en volwassenen staan letterlijk met open mond te gapen, ‘hoe is dit mogelijk?’

Mij doet het een beetje denken aan een zeppelin. Wanneer je goed kijkt, zie je dat onder de ballon een bakje bevestigd is, waardoor de vis van op een afstand bestuurd kan worden. Misschien zit hier een soort propeller in waardoor het beest zich kan voortbewegen of misschien zit er in dit bakje gewoon werkelijk een technologie die onze gedachten overschrijdt. We hebben er het raden naar!

Wat ik wel weet is dat dit snufje technologie een enorme bijdrage kan leveren tot de wereld van de entertainment en fantasie. Stel je voor: Disneyland vol zwevende disneyfiguren, Thanksgiving ballonen die niet meer met koorden vasthangen aan de praalwagens, maar die gewoon door de straten van New York kunnen zweven!

En wie weet wordt deze technologie ooit verwerkt in onze schoenen waardoor ook wij kunnen zweven en… vliegen?! Onze fantasie slaat op hol en we zien nieuwe scènes in politiefilms. Kleine zwevende ballontjes kunnen zich geruisloos verplaatsen en het een en ander oppikken, ideaal spionagemateriaal! Een nadeel is natuurlijk dat deze nog steeds door een afstandsbediening moet worden gecontroleerd en dat het bereik hiervan niet zo heel groot is.

Maar zo ver is het allemaal nog niet en tot nu toe zijn de Air Swimmers gewoon een leuk speeltje of gadget. In de cocktailbar Limonada in Gent zijn ze alleszins al ‘up to speed’, want hier zweven al enkele vissen door de bar. Ze zijn ook te koop op Amazon, dus wie weet kom je er binnenkort zelf eentje tegen bij je neefje of nichtje thuis!

Bekijk hier de reacties van kinderen en ouders:

Tess, Jolien, Bloss, Freya, Nele en Kjersti

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s