Over panty’s en manty’s, panty’s voor mannen

Na de Britse keten Selfridges en de webwinkel e-mancipate zet ook Emilio Cavallini alles in op mantyhoses, of kortweg manty’s. Betekent dit een inbreuk op de mannelijkheid?

Al jarenlang dragen mannen nylons omdat het ’s winters in vele landen de temperatuur tot ver onder nul daalt. De manty’s worden onder de gewone kledij gedragen en vallen dus niet op. Zo kunnen de mannen genieten van warme benen en kijkt men ze op straat toch niet na.

Maar de creatieve mantyhoses van Emilio Cavallini worden uiteraard niet ontworpen om het warm te hebben. Met welke kledingstukken kunnen mannen deze combineren? Worden ze net als bij vrouwen gedragen onder een rok, of is dat ‘not done’?

Voor de lente-/zomercollectie van 2010 in de Verenigde Staten liet de winkelketen ‘H&M’ rokken voor mannen ontwerpen. Het model showde dit met manty’s. Laat ons zeggen dat mannen nog niet klaar waren voor deze collectie.

Voorlopig is de rok dus nog niet meteen een basis-kledingstuk dat elke man moet hebben. Maar manty’s kunnen wel gedragen worden op vrijetijdskledij en zelfs op een korte kostuumbroek. Let hierbij wel op dat het geen allegaartje van kleuren en prints wordt.

Voor de mannen die denken dat nog niemand mantyhoses draagt, superhelden als: Superman, Batman en Peter Pan dragen sinds jaar en dag manty’s en zéér zichtbaar. Toch stelt niemand zich hier de vraag waar de mannelijkheid gebleven is. Zullen de creatieve ontwerpen van Emilio Cavallini dan ooit ook aanvaard worden in onze samenleving?

Jolien, Bloss, Freya, Nele, Tess en Kjersti

Advertenties

2 comments

  1. vroeger droegen mannen een kousenbroek, hetgeen zich vertaalt in pantyhose. Kortom niets nieuws, dus zou geen probleem moeten zijn. Evenwel wordt het door vrouwen als “gek” gekenmerkt, terwijl dus eigenlijk mannenkleding. Hoeveel kleding dragen de vrouwen niet met als oorsprong de geklede man?

  2. pas maar op , vrouwen vinden zelf dat ze van alles mogen dragen wat los en vast zit , maar ze vinden dat we van hun pantys af moeten blijven , nou niet dus . ik draag alle dagen pantys gewoon omdat ik het lekker vind

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s