Lomography? Vergeet de digitale fotografie, ga analoog!

De nieuwste trend op vlak van fotografie brengt ons bij Lomography. Deze vorm van fotografie grijpt terug naar een analoge manier van beelden vastleggen. Hiermee vormen jongeren een reactie tegen theoretische regels van academici die vaak gebruikt worden binnen digitale fotografie. Met een analoge camera neem je spontane en authentieke beelden. Beeldcompositie, licht-en schaduwspel en de regel van 3 worden hier bij overbodig!

In Europa wordt deze trend steeds groter maar ook België volgt. Steeds meer jongeren zijn in bezit van een analoge pocketcamera waarbij ze keuze hebben uit verschillende modellen.

In België is de Diana-reeks enorm populair. Dit merk brengt een reeks aantrekkelijke pocketmodellen met telkens een retro-uiterlijk. Zo kan je kiezen uit verschillende kleuren en patronen: van Barbieroze of goud tot zelf luipaardprints, voor ieder wat wils! De Diana Mini is zowel online te verkrijgen als in winkels zoals Urban Outfitters. Voor dit model tel je een vijftigtal euro’s neer. Indien je all-the-way wil gaan kan je nog een flits toevoegen waardoor je in totaal een kleine honderd euro betaalt. Bij elke camera uit dit assortiment voorziet Diana een how-to-do-boekje met enkele richtlijnen. Deze kleine accessoires maken de analoge camera’s aantrekkelijk voor jongeren!

Naast Diana, kent de ‘La Sardina’-reeks een opmars. Een ander uiterlijk maar steeds het zelfde principe. Deze beide camera’s werken met een 35mm film die je de mogelijkheid biedt om tot 72 foto’s te nemen waarna je deze laat ontwikkelen. Het verrassingsaspect speelt hierin natuurlijk een grote rol, je weet namelijk niet hoe je foto zal ontwikkelen! La Sardina verwijst naar een sardinenblikje en toont opnieuw een retro uiterlijk. Een echte lomographer kiest dan ook voor een aantrekkelijk uiterlijk dat past bij zijn/haar stijl. Deze analoge cameras zijn namelijk deel van je look, je neemt ze overal mee!

Kortom, Lomography biedt je de mogelijkheid om spontane, dromerige en nostalgische beelden vast te leggen en een volledige levensstijl te creëren waarmee je elk intens beeld kan vastleggen!

Flore, Valerie, Karen, Yenka en Jacob

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s